Путін хоче створити на Донбасі “українське Алеппо” - Порошенко

Путін хоче створити на Донбасі “українське Алеппо” - Порошенко

Укрінформ
Росія не виконає свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, її війська ведуть цілеспрямовані обстріли цивільних об’єктів на Донбасі, перетворюючи його на “українське Алеппо”.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

“Причина того, чому Мінський мирний договір не функціонує, має ім’я – Путін! Ми в Україні зробили все для миру, змінили закони, дотримуючись домовленостей, однак Росія й надалі вбиває. Обіцянки, що їх дає уряд Росії, щодня порушуються, ситуація в окремих частинах сходу України драматична. У нас є однозначні докази того, що обстріли цивільних об'єктів здійснюються цілеспрямовано. Путін намагається утворити там українське Алеппо”,   -  заявив Президент.

Він підкреслив, що головна проблема в тому, що Росія не бажає виконувати взяті на себе свої зобов’язання: “Я упродовж останніх років пережив вже стільки цих домовленостей, втім, Росія жодного разу повністю їх не дотримувалася. Це ж так просто: якщо Путін дотримуватиметься Мінська, якщо, нарешті, з нашої землі буде виведено всі війська, тоді запанує мир. Однак наразі нічого подібного, на жаль, не відбувається”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-