Президент Молдови представив проект розширення своїх повноважень

Президент Молдови представив проект розширення своїх повноважень

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон представив законопроект про внесення змін в Конституцію, мета якого - розширення президентських повноважень.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Якщо до 24 березня цього року законопроект не набере необхідну кількість депутатських підписів (під законопроектом повинні поставити свої підписи 34 народні депутати. - Ред.), то ми розпочнемо процедуру перегляду Конституції за народною ініціативою", - заявив Додон.

Зокрема, президентська законодавча ініціатива передбачає надання главі держави права розпуску парламенту. Зокрема, законодавчий орган пропонується розпустити у наступних випадках: після консультацій з парламентськими фракціями; у разі, якщо парламент не взяв до уваги результати всенародного референдуму; якщо референдум з імпічменту президентові провалився; якщо парламент прийняв держбюджет із запізненням на 2 місяці; на всенародному референдумі.

Голова парламенту Молдови Андріан Канду вже заявив, що у президентської ініціативи немає жодних шансів, підкресливши, що «у парламентській республіці президент не розмовляє з парламентом мовою ультиматумів».

Як повідомлялося, раніше Додон заявляв, що наполягатиме на розпуску парламенту та проведенні дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-