Молдова готується до зміни законодавства про вибори

Молдова готується до зміни законодавства про вибори

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду виступив з ініціативою про створення робочої групи з вітчизняних і міжнародних експертів для обговорення і розробки пропозицій про внесення змін до законодавства про вибори.

Про це повідомляє власний кореспондент агентства в Молдові.

«Неурядові організації звернулися до парламенту з пропозицією про створення робочої групи, яка підготує пропозиції і рекомендації щодо внесення змін до Кодексу про вибори. З аналогічними рекомендаціями виступили Конституційний суд країни, міжнародні спостерігачі і Рада Європи», - зазначив Канду.

Спікер не став водночас уточнювати, про які саме зміні до Кодексу про вибори йде мова.

Експерти не виключають, що йдеться про майбутній перехід до змішаної системи парламентських виборів, коли половина депутатів парламенту (парламент Молдови складається з 101 депутата) обиратиметься  за партійними списками, а решта депутатів – за одномандатними округами. Ініціатива належить лідерові Демократичної партії Владу Плахотнюку.

Зазначимо, що навесні 2013 року парламент Молдови вже ухвалював закон про перехід до змішаної системи виборів, проте в травні того ж року за ініціативою правлячої тоді Ліберально-демократичній партії закон був анулюваний.

Нині депутати парламенту Молдови обираються за партійними списками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-