У Трампа і чути не хочуть про спецпрокурора для розслідування зв'язків з РФ

У Трампа і чути не хочуть про спецпрокурора для розслідування зв'язків з РФ

Укрінформ
Адміністрація Трампа намагається повністю нівелювати ініціативу призначення спеціального прокурора з розслідування зв'язків оточення Трампа з представниками російського уряду.

На цьому наголосив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний прокурор для чого?" – відповів запитанням на запитання офіційний представник адміністрації Трампа.

"Скільки людей мають сказати, що там (у справі щодо зв'язків оточення Трампа з РФ – ред.) нічого немає, перш ніж ви зрозумієте, що там нічого немає?", - продовжив Спайсер критикувати журналістів, які ставлять йому такі запитання. Він апелював до того, що інформація у ЗМІ про такі зв'язки не має підтверджених джерел, і в ній постійно повторюється одне й те саме.

Водночас, попри свої ж безкомпромісні заперечення, речник Білого дому визнав, що не може однозначно сказати, що у справі немає чого розслідувати. Він лиш зауважив, що проведені слідчі дії "не переконали" його та всіх у тому, щоб підтвердити підозри.

Як повідомляв Укрінформ, у США тривають одразу кілька розслідувань щодо зв'язків оточення Трампа з представниками російського уряду під час та після виборчої кампанії минулого року. Зокрема, питання перебуває на розгляді в кількох комітетах Конгресу, обидві палати якого контролюються республіканцями, а також в розвідувальних структурах, де недавно були призначені ставленики нового президента-республіканця.

У цьому зв'язку демократи та частина республіканців виступають за призначення спеціального прокурора, який був би безпартійним та незалежним від генпрокуратури й займався би виключно цією справою. Таку пропозицію підтримав у понеділок навіть колишній президент-республіканець Джордж Буш-молодший, який заявив, що "відповіді на ці запитання потрібні всім".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-