Трамп звинувачує демократів і ЗМІ у

Трамп звинувачує демократів і ЗМІ у "фейках" щодо його прихильності до Росії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп знову намагається виставити критику зв'язків його оточення з російським урядом та його прихильності до Кремля як політичну гру з боку опонентів – демократів та звинувачує ЗМІ в тому, що вони досі порушують це питання.

Відповідний допис Трамп розмістив у неділю у своєму Твіттері.

"Розмови про Росію – це ФЕЙКОВІ НОВИНИ, які виробляються демократами та підігріваються засобами масової інформації для того, щоб відвести увагу від великої поразки на виборах та незаконних витоків інформації!"- написав нинішній глава Білого дому.

Останнім часом американські ЗМІ, суспільство, представники Конгресу (в тому числі з Республіканської партії) звертають увагу на необхідність проведення глибокого розслідування зв'язків оточення Трампа з російським урядом. Актуальність цієї теми зросла після відставки найближчого радника Трампа – екс-генерала Майкла Флінна, який не соромився висловлювати прямі проросійські погляди в період виборчої кампанії. Він втратив посаду через те, що збрехав ЗМІ і віце-президенту про його розмови щодо санкцій з російським послом у Вашингтоні перед тим, як набути повноважень у Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня розгорівся скандал після появи публікації на сайті CNN про те, що глава адміністрації президента Райнс Прібас намагався незаконно тиснути на ФБР, щоб бюро "зам'яло" ситуацію з російським скандалом навколо оточення Трампа.

Старший член Спеціального комітету Сенату США з питань розвідки (SSCI) сенатор-демократ Марк Ворнер висловив сумнів щодо незалежності розслідування в комітетах Конгресу з цього питання. Він повідомив, що висловив "серйозну стурбованість" главі ЦРУ та керівнику Комітету й підкреслив, що не миритиметься з будь-якими діями, які підривають це розслідування шляхом політичного втручання. Сенатор також заявив, що розпочав консультації з колегами щодо забезпечення належного розслідування дій нинішньої команди в Білому домі щодо зв'язків з РФ під час виборчої кампанії в Сполучених Штатах.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-