ФБР відмовилося завадити появі у ЗМІ публікацій про зв'язок оточення Трампа з РФ

ФБР відмовилося завадити появі у ЗМІ публікацій про зв'язок оточення Трампа з РФ

Укрінформ
ФБР відхилило прохання Білого дому завадити появі повідомлень у ЗМІ про зв'язок оточення Дональда Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року.

Про це повідомив у четвер ввечері американський телеканал CNN із посиланням одразу на кількох чиновників, обізнаних із ситуацією.

"Представники Білого дому звернулися за допомогою в бюро, а також до інших установ, що розслідують справу, пов'язану з РФ, щоб заявити, що повідомлення були невірними, і що не було ніяких контактів",- повідомили джерела.

Вперше така інформація була опублікована The New York Times і CNN 14 лютого, нагадується в матеріалі.

Такого роду пряма комунікація між Білим домом і ФБР порушує давні обмеження на подібні контакти, уточнює телеканал. Зокрема, запит Білого дому порушив процедури, що обмежують зв'язок виконавчої влади з ФБР у процесі розслідування.

При цьому прямо вказується, що з відповідним проханням до заступника директора ФБР Ендрю Маккейба звернувся керівник адміністрації президента Райнс Прібас. Це відбулося на наступний день після публікації повідомлення про зв'язок оточення Трампа з Росією.

У Білому домі спочатку заперечили це твердження, заявивши, що Маккейб зателефонував Прібасу зранку наступного дня і сказав, що повідомлення в NYT сильно перебільшені. Натомість пізніше офіційний представник Білого дому визнав, що Прібас звернувся до Маккейба і директора ФБР Джеймса Комі з проханням, щоби ФБР, принаймні, поговорило з журналістами та спростувало факти, вказані в публікації.

За інформацією джерел, Комі відхилив це прохання, після чого Білий дім випустив власне спростування, назвавши публікацію The New York Times "сміттям".

Телеканал CNN нагадав, що неодноразово повідомляв про існування постійного зв'язку між радниками високого рівня кандидата в президенти Дональда Трампа з російськими офіційними особами та іншими представниками РФ, відомими розвідці Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-