Радбез ООН продовжив санкції проти Ємену ще на рік

Радбез ООН продовжив санкції проти Ємену ще на рік

Укрінформ
Рада Безпеки ООН продовжила до кінця лютого 2018 року режим санкцій щодо Ємену. 

Про це повідомляє KUNA

Висловлюючи занепокоєння через тривалі політичні, безпекові, економічні і гуманітарні проблеми в Ємені у зв`язку з незаконним переданням, зберіганням і використанням зброї, Рада знову підтвердила свій намір тримати ситуацію у Ємені під постійним контролем.

Як повідомляється, 15 членів Ради ухвалили рішення продовжити мандат комітету щодо санкцій до 26 лютого 2018 року, а також продовжити дію мандатів групи експертів до 28 березня 2018 року. 

Чинний режим санкцій включає заморожування активів і заборону на виїзд із країни людей, що дестабілізують ситуацію.

Члени Радбезу попередили, що мають намір "постійно тримати ситуацію у Ємені в полі зору" і готові переглянути санкційні заходи, "в тому числі на предмет їх посилення, коригування, припинення або скасування", залежно від розвитку подій у країні.

Нагадаємо, резолюцією 2140 (2014) Рада заснувала комітет з метою нагляду та спостереження за здійсненням заходів щодо замороження активів, заборони на поїздки і адресного ембарго на зброю, запроваджених щодо фізичних осіб і організацій, які здійснюють дії, що загрожують миру, безпеці і стабільності у Ємені, або надають підтримку при їх здійсненні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-