Японія засудила плани Росії розмістити дивізію на Курильських островах

Японія засудила плани Росії розмістити дивізію на Курильських островах

Укрінформ
Уряд Японії висловив протест російській стороні у зв'язку з планами Міноборони РФ розмістити протягом року дивізію на Курильських островах. 

Про це повідомив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга, повідомляє ТАСС.

"Ми уважно стежимо за діями Росії в районі чотирьох північних островів. Зараз ми збираємо додаткову інформацію у зв'язку з недавніми повідомленнями про плани з розміщення (дивізії). 22 і 23 лютого ми надіслали протести по дипломатичних каналах", - сказав він.

Водночас, за словами Суги, "японська сторона виступає за продовження переговорів з проблеми цих островів і пошук взаємоприйнятного рішення".

У МЗС Японії заявляють, що зміцнення військової присутності РФ на Курильських островах суперечить позиції країни, яка полягає в тому, що це одвічні території Японії. 

Як відомо, Ітуруп, Кунашир, Шикотан і ряд дрібних незаселених островів Малої Курильської гряди, які в Японії називають Хабомаї, ввійшли до складу СРСР за підсумками війни, проте їх приналежність оспорюється Токіо.

А в МЗС Росії вважають, що російський суверенітет над ними, який має відповідне міжнародно-правове оформлення, сумніву не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-