Трамп повністю підтримує НАТО – глава Пентагону

Трамп повністю підтримує НАТО – глава Пентагону

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс, який вперше прибув з візитом до Європи на цій посаді, запевнив союзників і партнерів Північноатлантичного альянсу, що президент Трамп повною мірою підтримує НАТО.

Про це він заявив під час Мюнхенської конференції з питань безпеки у в п'ятницю, передає Укрінформ.

"Президент Трамп вступив на посаду й тепер висловлює повну підтримку НАТО",- наголосив Меттіс.

При цьому глава Пентагону підкреслив, що глава нової адміністрації США вважає також, що НАТО необхідно "адаптуватися до сьогоднішньої стратегічної ситуації для того, щоб залишатися надійною, дієздатною та значимою" організацією.

Водночас, Маттіс підкреслив, що в Вашингтоні очікують від союзників збільшення витрат на оборону та справедливого розподілу фінансового тягаря.

"Це – справедлива вимога, щоб всі, хто отримує вигоду з найкращого у світі Альянсу, взяли на себе пропорційну частку витрат, необхідних для захисту наших свобод", - наголосив Меттіс.

Крім того, глава американського оборонного відомства виділив нові актуальні загрози, такі як тероризм, кіберзагрози та гібридна війна. Він заявив, що Північноатлантичний альянс має об'єднатися у подоланні цих викликів, що загрожують цивілізованому суспільству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-