Європарламент схвалив Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Європарламент схвалив Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Укрінформ
Європейський парламент схвалив Угоду про вільну торгівлю між ЄС і Канадою.

За його ратифікацію проголосували 408 депутатів, проти - лише 254, передає "5-й канал".

Договір скасовує всі торгові обмеження між країнами ЄС і Канадою. Це дозволить скасувати 98% всіх митних тарифів. Переговори про укладення угоди тривали 8 років.

Голосування супроводжувалося масовими протестами незадоволених договором. Вони стверджують, що угода захищає інтереси великих корпорацій, а її ратифікація призведе до зниження стандартів якості продукції. У свою чергу, прихильники угоди кажуть, що завдяки йому товарообіг між Канадою та ЄС зросте на 20%.

"Це історичний момент. Чим більше ЄС і Канада будуть торгувати, тим більше прибутку отримають. А це означає зростання кількості робочих місць і зміцнення середнього класу", - зазначив міністр торгівлі Канади Жан-Філіп Шампань.

За словами єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальстрем, компанії, які є успішними і можуть зайти на канадський ринок, зможуть отримати максимум від цієї операції завдяки преференцій та пільг.

"Звичайно, ті, хто не можуть конкурувати, програють. Але врешті-решт, вони можуть стати сильними і скласти конкуренцію на ринку", - зазначила єврокомісар.

Напередодні нижня палата парламенту Канади ратифікувала угоду про ЗВТ з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-