Російському школяру загрожує п'ять років колонії за

Російському школяру загрожує п'ять років колонії за "приниження" влади

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу відносно 16-річного жителя Тюменської області за створення деякої групи у соціальній мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляється на сайті відомства.

«За даними слідства встановлено, у період з жовтня по грудень 2016 року 16-річний житель Тюменського району Тюменської області, створив у соціальній мережі «Вконтакте» відкриту для загального ознайомлення і доступу групу, в якій розмістив текстове повідомлення, що містить лінгвістичні ознаки приниження людської гідності за ознакою національності і приналежності до групи «представників влади», - повідомляє СКР.

За версією слідства, в цьому співтоваристві підліток опублікував повідомлення, що принижує людську гідність "представників влади".

Школяра обвинувачують за статтею про "розпалювання ненависті або ворожнечі", йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Під час обшуку у нього вдома були вилучені деякі трафарети і листівки, які були визнані "екстремістськими". Ім'я обвинуваченого, як і назва групи в "ВКонтакте", інформацію в якій слідчі визнали образливою для влади, не розголошується.

За даними Міжнародної правозахисної групи "Агора", тільки за 2016 рік у Росії до кримінальної відповідальності за записи і репости у соціальних мережах були притягнені майже 300 осіб, 29 з них були засуджені до реальних термінів позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-