Кіберполіція заблокувала російську гру, що доводила дітей до самогубства

Кіберполіція заблокувала російську гру, що доводила дітей до самогубства

Укрінформ
Департамент кіберполіції Національної поліції України заблокував  доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Батьків просять залишатися пильними.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомили в Секторі комунікації ГУ Національної поліції України (ГУНП) в Івано-Франківській області.

«Департамент кіберполіції Національної поліції України  заблокував доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Тепер на цьому ресурсі не можливо ані грати, ані реєструватися. Втім, батькам школярів варто залишатися пильними до спілкування своїх дітей у мережі», - повідомили у Секторі комунікації ГУНП в області.

За їхньою інформацією, в Івано-Франківській області відомо про 7 підлітків, які стали учасниками цієї гри. Одна з них, 13-річна школярка, потрапила до лікарні.

Гра бере початок у Росії. Вона залучає учасників мережі до виконання вказівок кураторів, які  розвивають схильність підлітків до самогубства, бо їх виконання передбачає завдання болю або ж каліцтва самому собі.  Фанати гри часто називають себе у мережі «китами». В Росії відомо про 130 випадків самогубства дітей, які зареєструвались у грі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-