Понад півмільйона румунських маніфестантів вимагають відставки уряду

Понад півмільйона румунських маніфестантів вимагають відставки уряду

Укрінформ
В акціях протесту в Румунії беруть участь понад 500 тисяч громадян: головна вимога мітингувальників – відставка уряду під керівництвом Соріна Гріндяну.

На площі Вікторія перед будівлею уряду в Бухаресті знаходяться понад 250 тисяч протестувальників, передає власний кореспондент Укрінформу.

Маніфестанти скандували «Геть уряд!», «Ми хочемо, щоб країною керували чесні люди, а не мафія!», «Відставка!».

Маніфестації тривають, незважаючи на скасування урядових постанов про помилування та про внесення змін у кримінальне законодавство.

Акції протесту проходять і в великих містах країни – Клужі, Тімішоарі, Бистриці, Яссах та інших. Це найбільші антиурядові маніфестації з часів падіння комуністичного режиму в Румунії в грудні 1989 року.

Кілька годинтому на засіданні уряду Румунії були анульовані екстрені постанови про помилування та про внесення змін у кримінальне законодавство. Натомість, уряд доручив міністерству юстиції провести розширені публічні дебати щодо анульованих уже постанов.

Акції протесту почалися кілька днів тому саме після прийняття екстрених - в обхід парламенту - постанов про помилування та про внесення змін у кримінальне законодавство. Більшість учасників акцій протесту вважають, що так уряд фактично узаконив корупцію і хабарі.

Свою стурбованість подіями в Румунії подіями висловили лідери Євросоюзу, закликавши румунську владу не послаблювати боротьбу з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-