Більшість французів не хочуть, аби Фійон ішов у президенти

Більшість французів не хочуть, аби Фійон ішов у президенти

Опитування
Укрінформ
У Франції 69% жителів хочуть, щоб Франсуа Фійон відмовився від боротьби за пост президента країни на тлі розслідування щодо "фіктивного працевлаштування" і неправомірного отримання зарплатні його дружиною.

Такими є дані опитування Harris Interactive, опублікованого в четвер, інформує Reuters.

"При цьому бажаним кандидатом від партії "Ресубліканці" на заміну Фійона став би Ален Жюппе", - йдеться у повідомленні.

Опитування також показало, що лише 29% вірять, що перемогу на виборах здобуде кандидат від "Республіканців", якщо ним буде Франсуа Фійон. У свою чергу 57% опитаних вважають, що партія здобуде перемогу, якщо кандидатом буде інша особа.

Як повідомлялося, напередодні кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон назвав висунуті проти нього звинувачення у справі про "фіктивне працевлаштування" і неправомірне отримання зарплатні його дружиною "спробою інституційної узурпації влади", яка була організована лівими політичними силами.

Фійон попросив своїх колег "протриматися протягом 15 днів" - достатньо для офіційного розслідування справи.

Раніше повідомлялося, що у французькій правоцентристській політичній партії "Республіканці", можливо, розглядають так званий "план Б" щодо заміни свого кандидата в президенти Франції Фійона, у разі, якщо йому будуть пред'явлені звинувачення у справі про "фіктивне працевлаштування" і неправомірне отримання зарплатні його дружиною.

Як відомо, Пенелопу Фійон підозрюють у тому, що вона з 1998 по 2007 роки значилася помічником чоловіка в Національній асамблеї, отримувала зарплату з бюджету, але не виконувала будь-яких обов'язків.

Французькі ЗМІ, які вже назвали цю справу "Пенелопагейтом", з'ясували, що дружина Фійона в 2012-2013 роках також значилася в штаті журналу Revue des Deux Mondes, яким володіє друг її чоловіка, отримувала зарплату 5 тисяч євро на місяць, однак також не виконувала у виданні жодної роботи.

Франсуа Фійон підозри в причетності до корупції відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-