Сенат остаточно затвердив Ніккі Гейлі постпредом США при ООН

Сенат остаточно затвердив Ніккі Гейлі постпредом США при ООН

Укрінформ
Верхня палата Сенату США затвердила більшістю голосів колишнього губернатора Південної Кароліни Ніккі Гейлі новим постійним представником Сполучених Штатів при ООН.

Поіменне голосування відбулося в другій половині вівторка, після того, як її кандидатуру підтримав профільний комітет Сенату, передає власний кореспондент Укрінформу.

Позитивне рішення було прийнято переважною більшістю голосів сенаторів.

Для того, аби Ніккі Гейлі набула офіційних повноважень, президент США Дональд Трамп, який номінував її на цю посаду, має підписати відповідний указ. Крім того, сама Гейлі повинна скласти присягу в якості посла і постійного представника США при ООН. Таким чином, вона замінить на цій посаді Саманту Пауер.

Як повідомляв Укрінформ, Ніккі Гейлі під час слухань у Сенаті підтвердила тверду позицію щодо засудження дій Росії в Україні. Вона заявила, що вважає Крим українським та готова розглядати нові санкції проти РФ у разі невиконання нею досягнутих раніше зобов'язань.

За її словами, у новій адміністрації очікують, що російське керівництво продовжуватиме створювати проблеми.

"Ми всі повинні бути обережними, і я не думаю, що нам потрібно довіряти їм (росіянам. – ред.)", - наголосила кандидат на посаду постійного представника США при ООН.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-