У Польщі розраховують збільшити армію до 150 тисяч

У Польщі розраховують збільшити армію до 150 тисяч

Укрінформ
Завдяки створенню військ територіальної оборони загальна чисельність польської армії до 2019 року має скласти понад 150 тис. військовослужбовців.

Про це в середу після зустрічі з главою польського уряду Беатою Шидло в рамках перегляду роботи міністерств заявив під час прес-конференції міністр національної оборони РП Антоній Мацеревич, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Після формування торік трьох перших бригад (територіальної оборони. – Ред.), на цей рік заплановано формування трьох чергових – двох у Мазовецькому воєводстві й однієї у Вармінсько-Мазурському (північний схід РП). Загалом, це призведе до зростання польської армії щонайменше до 125-130 тис. військовослужбовців. Як відомо, до 2019 року ми хочемо, щоб чисельність польської армії перевищила 150 тис. військовослужбовців”, - заявив Мацеревич.

Пріоритетами оборонного відомства на цей рік він назвав реалізацію проекту протиповітряної оборони середнього радіусу дії “Вісла”, а також кіберзахист, на який буде витрачено понад мільярд злотих (близько 250 млн дол.). 

За його словами, в цьому році має бути підписана угода про постачання для Морських сил трьох підводних човнів.

Мацеревич зазначив, що в цьому році для потреб ЗС Польщі буде закуплено 16 гелікоптерів - по вісім для морських сил і сил спецоперацій. 

Глава польського оборонного відомства зазначив, що в поточному році є шанс на закупівлю нових багатоцільових винищувачів F-16.

“Ми розглядаємо подані пропозиції і не виключаємо придбання більшої кількості F-16 в залежності від умов, які остаточно буде узгоджено з американською стороною. Існує можливість, що в результаті змін в оборонних програмах США буде створено можливість на закупівлю значної кількості нових літаків F-16”, - наголосив Мацеревич. 

До одного з найбільш важливих завдань польський міністр відніс також розміщення союзницьких військ у Польщі. Він нагадав, що на заході РП буде розташовано танкову бригаду США, на північному сході країни – багатонаціональну бойову бригадну групу, основу якої складатимуть американські, британські та румунські солдати, а також американську авіаційну бригаду з гелікоптерами на заході РП. Він наголосив, що загальна кількість союзницьких та американських військ, які дислокуватимуться в Польщі, перевищить 6 тис. військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-