Прем'єр Молдови відповів на скандальну заяву Додона про асоціацію з ЄС

Прем'єр Молдови відповів на скандальну заяву Додона про асоціацію з ЄС

Укрінформ
Конституція Республіки Молдова не дозволяє президентові приймати рішення стосовно угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Так в інтерв'ю Associated Press прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп прокоментував заяву президента Ігоря Додона про можливе анулювання угоди про асоціацію з Євросоюзом. 

"Заява президента Ігоря Додона - це політична риторика. Конституція не дозволяє президентові робити такі заяви і приймати рішення стосовно Угоди про асоціацію з ЄС", - заявив Філіп.

Глава молдавського уряду підкреслив, що угода з Євросоюзом є складовою частиною програми діяльності уряду, і цей документ передбачає проведення реформ, покликаних поліпшити добробут громадян країни.

Щодо заяв Додона про поглиблення співпраці з Євразійським союзом, прем'єр Філіп зазначив, що "статус Ігоря Додона не надає йому права давати такі обіцянки".

Напередодні під час прес-конференції в Москві президент Молдови Ігор Додон заявив, що у разі перемоги на наступних парламентських виборах в 2018 році Партії соціалістів, він підтримає законопроект про анулювання угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-