Мей у вівторок оприлюднить план Brexit

Мей у вівторок оприлюднить план Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великоъ Британії Тереза Мей у вівторок виступить з промовою, в якій, як передбачається, розкриє докладний план виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє ВВС.

"Очікується, що Тереза Мей розкриє найбільш детальну оцінку свого підходу в переговорах щодо Brexit у своїй промові у вівторок", - йдеться в повідомленні.

Експерти будують різні прогнози щодо плану, який оприлюднить прем'єр.

Так, деякі британські газети в неділю опублікували статті, нібито Мей оголосить про готовність вийти з Євросоюзу за так званим "жорстким сценарієм", який передбачає вихід країни з єдиного європейського ринку.

Натомість прихильники євроінтеграції припускають "м'який сценарій": доступ до європейського ринку і збереження Британією за громадянами ЄС права вільного в'їзду в країну.

У свою чергу, канцелярія прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей назвала "спекуляцією" інформацію, згідно з якою вона обрала "жорсткий" варіант Brexit.

Раніше Тереза Мей спростувала заяви про те, що її уряд нібито не має чіткої позиції щодо переговорів з ЄС про вихід країни із Європейського союзу.

Зокрема, прем'єр підкреслила, що пріоритетним завданням уряду є досягнення максимально вигідних для Британії домовленостей щодо виходу з ЄС.

Очікується, що переговори про процедуру виходу з Євросоюзу почнуться у квітні цього року. За словами Мей, британський уряд розуміє складність завдань, що стоять перед ним. Вона нагадала, що йдеться про безпрецедентну процедуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-