Конгрес США підтримав початок скасування Obamacare

Конгрес США підтримав початок скасування Obamacare

Укрінформ
Палата представників Конгресу США проголосувала за початок скасування запровадженої під час президентства Барака Обами реформи медичного забезпечення - так звану Obamacare, яка, зокрема, покликана забезпечити доступ до медицини незаможним верствам населенням.

Про це повідомляє Reuters

Відповідне рішення підтримали 227 конгресменів, проти висловилися 198 осіб, дев'ять із яких — республіканці.

12 січня резолюцію більшістю голосів схвалив сенат. Документ доручає профільним комітетам обох палат Конгресу розробити відповідні поправки в законодавство до 27 січня.

Процес скасування Obamacare може тривати кілька місяців, а розробка плану заміни - ще більше часу.

Обраний президент США Дональд Трамп на своїй сторінці в мікроблозі Twitter написав, що "дорога реформа" скоро стане історією. 

Як відомо, Obamacare - сленгова назва реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів у США, яка була покликана зробити медичне страхування більш доступним і підвищити якість медичних послуг, одночасно скоротивши державні витрати. Закон був підписаний президентом Обамою в 2010 році і підтверджений Верховним судом у 2012 році. Трамп і республіканці обіцяли згорнути цю реформу в разі обрання під час передвиборної кампанії.

Завдяки Obamacare близько 20 мільйонів американців змогли отримати медичну страховку, але податки для деяких громадян країни були значно підвищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-