Сенат США зробив перший крок на шляху до скасування Obamacare

Сенат США зробив перший крок на шляху до скасування Obamacare

Укрінформ
Сенат США прийняв резолюцію про підготовку до 27 січня законопроекту про відмову від запровадженої під час президентства Барака Обами реформи медичного забезпечення - так звану Obamacare, яка, зокрема, покликана забезпечити доступ до медицини незаможним верствам населенням.

Про це повідомляє Reuters.

"Республіканці сказали, що процес скасування Obamacare може зайняти кілька місяців, а розробка плану заміни може зайняти більше часу. За їх словами, вони перебувають під тиском з боку Трампа, щоб діяти швидко; він (Трамп — ред.) сказав у середу, що скасування і заміна повинна відбутися "по суті одночасно", - йдеться у повідомленні.

Конгресмени-республіканці і обраний президент США Дональд Трамп вважають скасування і подальшу заміну Obamacare ("Обамакер") головним пріоритетом внутрішньої політики.

Однак в останні дні багато республіканців стали висловлювати стурбованість, оскільки в партії поки немає єдиної думки з приводу нового проекту медичного страхування.

Як зазначається, за скасування реформи проголосував 51 сенатор. Тепер резолюцію направили до нижньої палати Конгресу - Палати представників. Очікується, що депутати мають проголосувати за неї впродовж цього тижня.

Як відомо, "Обамакер" - сленгова назва реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів у США, яка була покликана зробити медичне страхування більш доступним і підвищити якість медичних послуг, одночасно скоротивши державні витрати. Закон був підписаний президентом Обамою в 2010 році і підтверджений Верховним судом у 2012 році. Трамп і республіканці обіцяли згорнути цю реформу в разі обрання під час передвиборної кампанії.

Завдяки "Обамакер" близько 20 мільйонів американців змогли отримати медичну страховку, але податки для деяких громадян країни були значно підвищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-