Пентагон заявляє про знищення лідера «Аль-Каїди» в Ємені

Пентагон заявляє про знищення лідера «Аль-Каїди» в Ємені

Укрінформ
Пентагон заявив про ліквідацію одного з ватажків  міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові під час авіаудару.

Про це повідомили в прес-службі оборонного департаменту США.

«У неділю, 8 січня, військові сили США здійснили авіаудар у віддаленому районі Ель-Бейда, Ємен, унаслідок чого загинув Абд аль-Гані аль-Расас, лідер міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авіаудар завадив терористичним операціям "Аль-Каїди" в регіоні. "Сполучені Штати, як і раніше, дотримуються свого обов'язку викорінювати загрози, які породжує "Аль-Каїда", а також відмовляти їхнім терористам у притулку. Ця операція є нашим обов'язком перед народом і урядом Ємену виявляти і завдавати поразки терористам, які загрожують прогресу в регіоні так само, як і погрожують здійснювати теракти проти невинних людей у регіоні та світі", — йдеться в повідомленні. 

"Аль-Каїда" — міжнародна терористична організація, яка діє від 1988 року, коли її заснував Усама бен Ладен в Афганістані. Про ліквідацію бен Ладена США повідомили 2011 року, однак, осередки "Аль-Каїди" продовжують порушувати мир в окремих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-