У Трампа заперечують обговорення з послом Росії видворення 35 дипломатів

У Трампа заперечують обговорення з послом Росії видворення 35 дипломатів

Укрінформ
Радник з питань національної безпеки обраного президента США Майкл Флінн справді двічі розмовляв по телефону з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, однак до запровадження нових санкцій проти РФ та видворення 35 російських дипломатичних працівників.

Таку заяву зробив у п'ятницю речник перехідної команди Шон Спайсер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Телефонний дзвінок (Флінна – ред.) зосереджувався на логістичних питаннях щодо організації розмови між президентом Росії і обраним президентом після того, як він буде приведений до присяги, тож вони (Флінн і Кисляк – ред.) обговорили логістичні питання. Це все. Ясно і просто", - заявив Спайсер.

Таким чином, він відповів на публікацію The Washington Post, яка стверджувала, що топ-радник Трампа міг обговорювати з російським послом питання санкцій, запроваджених президентом Обамою. "За словами високопоставленого урядовця США, Флінн зателефонував послу Росії Сергію Кисляку кілька разів 29 грудня, у день, коли адміністрація Обами заявила про видворення 35 російських посадовців, а також про інші заходи у відповідь на кібернапад. Що сказав Флінн, і чи це не йшло врозріз із санкціями США?"- поставило запитання впливове видання.

Як уточнив у п'ятницю речник Трампа, Флінн говорив з Кисляком двічі після виборів, але це було 25 грудня, щоб "побажати йому щасливого Різдва", а також 28 грудня – за день перед введенням санкцій, коли і йшлося про організацію дзвінка між Трампом і Путіним після інавгурації.

Як відомо, Майкл Флінн – колишній генерал, очолював розвідку Пентагону, пішов у відставку в 2014 році. Після цього кілька разів виступав із заявами як експерт на російському пропагандистському телеканалі Russia Today, який фінансується урядом Росії. Пізніше він визнав, що отримував за це грошове винагородження. Флінн також був помічений на святкуванні 10-річного ювілею RT, де сидів за одним столом одразу праворуч від російського президента Путіна.

Обраний президент США Дональд Трамп в одному з перших же призначень у своєму кабінеті віддав Флінну посаду радника з питань національної безпеки, що за впливом може позмагатися з посадою держсекретаря США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-