У мережі з'явилося фото Путіна і командира російських найманців

У мережі з'явилося фото Путіна і командира російських найманців "Вагнера"

Укрінформ
У мережі з'явилася фотографія керівника російської "приватної військової компанії Вагнера" - Дмитра Уткіна з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє петербурзький інформаційний портал Фонтанка.ру.

"На фотографії, опублікованій 13 січня... у соцмережі "Вконтакте", зображені п'ятеро чоловіків у палацовому інтер'єрі. Центральний з них схожий на президента Росії Володимира Путіна. Чоловік другий ліворуч від нього - на Дмитра Уткіна, якого вважають командиром неформальної "ПВК Вагнера"; а перший праворуч - на полковника поліції у відставці з Петербурга Андрія Трошева. Решта персонажів знімка «Фонтанкой» не пізнана. Підпис до фотокадру такий: "Що це..? Просто фото", - йдеться у повідомленні.

На грудях у двох чоловіків, які стоять ліворуч, у тому числі у схожого на Уткіна, - по чотири ордени Мужності, у чоловіків праворуч (у тому числі у Трошева) - Золоті Зірки Героїв Росії.

"Судячи з антуражу, костюмів і розташування нагород, ймовірно, знімок міг бути зроблений на прийомі на честь Героїв Вітчизни, що проходив у Георгіївському залі Кремля 9 грудня 2016 року", - уточнили у виданні.

Як повідомлялося, у сюжеті Першого каналу РФ про урочистості в Кремлі у грудні серед  запрошених був помічений підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін, відомий як командир збройного формування з позивним "Вагнер". Пізніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков підтвердив, що Дмитро Уткін був присутнім на прийомі, як нагороджений орденами Мужності.

ПВК "Вагнера" - неформальне збройне формування, відзначене в участі у боєзіткненнях на території Луганської та Донецької областей у 2014–2016 роках, а також в Сирії - починаючи з 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-