Фріланд зробить політику Канади стосовно Росії ефективнішою - експерт

Фріланд зробить політику Канади стосовно Росії ефективнішою - експерт

Укрінформ
Призначення Христі Фріланд главою МЗС Канади дозволить Оттаві вести політику стосовно Москви ефективніше.

Таку думку у статті для iPolitics висловив Саймон Паламар, науковий співробітник канадського Центру інновацій в міжнародному урядуванні.

«Призначивши Фріланд міністром закордонних справ, прем'єр-міністр Джастін Трюдо зробив спритний крок, направлений на те, аби підвищити ефективність канадської зовнішньої політики, - пише Палар.

Він додав, що Фріланд володіє певними рисами, необхідними для продуктивного спілкування із Сергієм Лавровим.

«Її готовність ризикувати та вибірково використовувати гнів і розчарування для виділення свого повідомлення, стане їй у пригоді при спілкуванні із російським колегою Сергієм Лавровим», - йдеться у матеріалі.

На переконання автора, Канада може співпрацювати із Росією з одних питань і займати протилежну позицію із інших, однак потребує для цього вправного комунікатора.

«Немає причин, чому б Оттава не могла продемонструвати Кремлю свою серйозність щодо міжнародного верховенства права – та згортання імперіалістичних амбіцій Путіна – при цьому співпрацюючи у сферах спільного інтересу. Однак, для цього потрібний комунікатор, який не ухилятиметься від конфронтації та буде готовий виявити злість, коли це матиме значення», - зазначив Паламар.

За його словами, Христя Фріланд вже продемонструвала, що вона «не боїться називати російську агресію тим, чим вона є, що робить її чи не найкращою кандидатурою на цю посаду».

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд була призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді – Стефан Діон вирішив припинити свою 21-річну політичну кар’єру.

До приходу в політику Фріланд займалася журналістикою, довгий час висвітлюючи події в Україні та Росії для провідних світових ЗМІ. З листопада 2015-ого року по січень 2017-ого займала посаду міністра міжнародної торгівлі у федеральному уряді Канади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-