Президент Чехії стверджує, що він не є проросійським політиком

Президент Чехії стверджує, що він не є проросійським політиком

Укрінформ
Президент Чехії Мілош Земан заявив, що він не є проросійським політиком, а така його характеристика є стандартним гаслом опонентів.

Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post.

"Це стандартне гасло моїх опонентів... Знаєте, чому я проти санкцій (стосовно Росії - ред.)? Тому що вони є програшною для всіх стратегією... Оскільки я проти санкцій, вони розуміють мене як проросійського політика. Це все", - наголосив Земан.

Чеський президент також заперечив будь-яке фінансування з боку Росії.

"Росія мене не фінансує... ніякої "водки" з Росії, ніяких грошей з Росії... Кажуть, що росіяни мені платять, але насправді я всього лише агент Чехії, Чеської Республіки", - зазначив він.

В інтерв'ю також порушується питання щодо доповіді чеської розвідки, в якій стверджується, що Росія веде свою пропаганду та поширює брехливі новини в чеських ЗМІ. У відповідь Земан сказав, що "кожен має право на свої погляди", а їх публікація не є "дезінформацією чи пропагандою".

Президент Чехії також висловився проти нового підрозділу при МВС країни з контролю за фейковими новинами.

"Ніхто не має монополії на правду. Ця частина Міністерства внутрішніх справ, близько 15 осіб, не лише не має монополії на правду, а й не має кваліфікації для проведення аналізу того, де правда, а де брехня", - підкреслив Земан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-