Японія відкликає посла з Південної Кореї

Японія відкликає посла з Південної Кореї

Укрінформ
Японська влада відкликає свого посла з Південної Кореї у відповідь на встановлення пам'ятника так званим "жінкам для втіхи" в південнокорейському Пусані навпроти генерального консульства Японії.

Про це повідомляє ВВС.

Японська влада вирішила тимчасово відкликати генконсула з Пусана і посла в Сеулі.

"Жінки для втіхи" - евфемізм, який використовується для кореянок, яких примусово змушували працювати в борделях японської армії під час Другої світової війни.

За офіційними даними корейської влади, в роки війни близько 200 тисяч жінок з Кореї, Китаю, Тайваню, Філіппін і Індонезії були змушені стати так званими "жінками для розради" японських солдатів. У Південній Кореї живими залишилося кілька десятків.

Після кількох років переговорів в кінці 2015 року міністри закордонних справ Японії та Південної Кореї схвалили угоду про вирішення проблеми сексуального рабства в часи Другої світової війни.

У ході переговорів у Сеулі представники Японії вперше принесли офіційні вибачення за використання кореянок в борделях.

Японія також оголосила про створення фонду у розмірі 8 млн доларів для допомоги жінкам, яких використовували як секс-рабинь.

Пам'ятник секс-рабиням, встановлений перед японським посольством в Сеулі в 2011 році, як і раніше залишається на своєму місці. Тепер активісти встановили аналогічну статую того ж скульптора в Пусані в кінці минулого місяця.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-