Чавушоглу заявляє про кризу довіри між Туреччиною та ЄС

Чавушоглу заявляє про кризу довіри між Туреччиною та ЄС

Укрінформ
У Туреччині вважають, що Європейський союз повинен дотримуватися відкритого підходу до питання євроінтеграції Туреччини й ухвалити у цьому зв'язку конкретне рішення.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує агентство Anadolu

«На жаль, між Туреччиною і ЄС існує криза довіри. Брюсселю пора прийняти відповідне рішення і почати ставитися до Анкари чесніше», - сказав Чавушоглу.

За його словами, останнім часом в ЄС побоюються погіршення відносин з Туреччиною, з чим і пов'язані зміни в ставленні Євросоюзу до деяких питань.

«Наприклад, на засіданні глав МЗС країн ЄС міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц став єдиним, хто виступив проти Туреччини», - сказав Чавушоглу. За словами міністра, погіршення відносин Туреччини і ЄС не вигідне жодній зі сторін.

Глава МЗС зазначив, що турецький народ сьогодні вже не підтримує євроінтеграцію Туреччини, як раніше.

«Це пов'язано зі ставленням Брюсселя щодо Анкари після спроби військового перевороту 15 липня, а також з подвійними стандартами ЄС щодо Туреччини», - сказав Чавушоглу.

Міністр також закликав ЄС виконати дані Туреччини обіцянки.

«Якщо в ЄС передумали виконувати зобов'язання за угодою, підписаною з Туреччиною, то там повинні відкрито про це заявити. Головна проблема для нас полягає в тому, що в ЄС затягують час. З одного боку, вони не хочуть втрачати Туреччину і виступають проти її інтеграції в інші структури, а з іншого - не хочуть бачити її в ЄС», - зазначив Чавушоглу.

Раніше євродепутати закликали тимчасово заморозити переговори з Туреччиною про вступ до Європейського Союзу.

Фото: newsader.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-