Переговори щодо Сирії розпочнуться 23 січня в Астані

Переговори щодо Сирії розпочнуться 23 січня в Астані

Укрінформ
Нові переговори щодо мирного врегулювання громадянської війни в Сирії мають розпочатися у столиці Казахстану Астані 23 січня.

Про це повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у середу, 4 січня, повідомляє DW.

"Ми напружено працюватимемо задля політичного рішення", - наголосив турецький міністр.

Чавушоглу заявив, що війська президента Сирії Башара Асада мають дотримуватися перемир'я так само, як і бойовики-шиїти, яких підтримує Іран і які виступають на боці Асада.

Водночас Туреччина застерігає від можливого провалу мирного процесу, імовірно, посилаючись на нещодавні заяви повстанців про порушення військовими режиму тиші. "Якщо ми не зупинимо збільшення кількості порушень (перемир'я. - Ред.), процес у Астані може провалитися", - підкреслив Чавушоглу.

Як відомо, наприкінці 2016 року Росія спільно з турецькою стороною виступила гарантом перемир'я в Сирії, запровадженого з 30 грудня, однак режим тиші неодноразово порушували сирійські урядові війська, через що частина повстанців заявили про призупинення підготовки до мирних переговорів.

Нагадаємо, що Москва і Тегеран є близькими прихильниками Башара Асада, сприяючи збереженню його режиму воєнними методами. Анкара ж надає допомогу опозиційним силам у боротьбі проти джихадистів, одночасно протидіючи загонам курдських повстанців.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-