Тіллерсон обіцяє порвати з Exxon Mobil заради посади держсекретаря США

Тіллерсон обіцяє порвати з Exxon Mobil заради посади держсекретаря США

Укрінформ
Колишній голова ради директорів американської нафтової компанії Exxon Mobil Рекс Тіллерсон, номінований обраним президентом США Дональдом Трампом на пост держсекретаря, обіцяє порвати усі зв'язки з компанією, щоб уникнути конфлікту інтересів.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Як зазначається в повідомленні на сайті ExxonMobil, Тіллерсон вже домовився про все з радою директорів компанії. Проте цей план буде приведено до дії лише у разі, якщо його дійсно призначать на пост держсекретаря.

Згідно з угодою, Тіллерсон відмовиться від премій на загальну суму близько 4 млн доларів, які він мав отримати. Крім того, йому доведеться відмовитися приблизно від 2 млн акцій компанії, які він мав отримати за 10 років.

Вартість цих акцій буде компенсовано, але виплатять цю компенсацію не самому Тіллерсону, а спеціально створеному фонду, який йому непідконтрольний. Тіллерсону виплачуватимуть частину дивідендів в обмін на відмову від роботи в нафтовій промисловості.

Про намір висунути Тіллерсона на пост держсекретаря Трамп оголосив 13 грудня. При цьому кандидатуру екс-глави Exxon Mobil ще має затвердити сенат, який до неї відноситься скептично, оскільки Тіллерсон вважається другом президента Росії Володимира Путіна.

Тіллерсон багато років працював з Росією  як топ-менеджер Exxon Mobil. Він кавалер російського ордену Дружби, врученого йому особисто Путіним. При цьому дипломатичного досвіду у нього немає.

У заяві штабу Трампа пояснювалося, що Тіллерсон повинен буде "зосередитися на ключових інтересах США з точки зору національної безпеки". Трамп також відзначав його "багатий досвід і глибоке розуміння геополітики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-