У WikiLeaks заявили, що диск з листуванням Гілларі Клінтон зник з архівів США

У WikiLeaks заявили, що диск з листуванням Гілларі Клінтон зник з архівів США

Укрінформ
Сайт WikiLeaks заявив, що, імовірно, з Управління національних архівів і облікових документів США зник жорсткий диск з інформацією про електронне листування екс-кандидата в президенти США Гілларі Клінтон. 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці WikiLeaks у Twitter

«Диск на два терабайти з інформацією про електронне листування Гілларі Клінтон в Білому домі, ймовірно, був викрадений з Управління національних архівів і облікових документів... Ми виплатимо 20 тисяч доларів США нагороди за інформацію, яка приведе до арешту або оголошення будь-якого адміністратора-агента Обами, який знищив записи», – йдеться у повідомленні.

У WikiLeaks зазначили, що жорсткий диск зник ще 24 березня минулого року. 

Ці повідомлення з’явилися невдовзі до того, як засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж дав інтерв’ю телеканалу Fox News у посольстві Еквадору в Лондоні, де він переховується з червня 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції через порушену справу про ймовірне згвалтування, нагадує Радіо Свобода

Ассанж заявив, що його ресурс не співпрацював з Росією задля втручання у листування Гілларі Клінтон і голови її виборчого штабу Джона Подести.

«Наше джерело – не держава, тому відповідь на запитання про взаємодію з Росією – ні», – сказав Ассанж.

На запитання, чи могло втручання в електронні ресурси Клінтон і Подести вплинути на перемогу Дональда Трампа, засновник WikiLeaks сказав: «Хтозна, про це неможливо сказати».

Він наполіг, що його організація – неполітичного характеру і «покликана висвітлювати достовірні факти».

Про те, що публікація тисяч електронних листів і документів, пов’язаних із кандидатом на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон, не мала на меті вплинути на вибори в США, Ассанж заявляв і раніше. Як і тепер, він не повідомляє, звідки його ресурс отримав ці повідомлення електронної пошти.

Тисячі електронних листів, опублікованих WikiLeaks, були отримані після зламу пошти менеджера кампанії Клінтон Джона Подести.

Експерти із кібербезпеки у США назвали підозрюваними у зламі підтримуваних Росією хакерів. Росія будь-які звинувачення про причетність до кібератак у США заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-