Сирійська опозиція погрожує вийти з перемир'я

Сирійська опозиція погрожує вийти з перемир'я

Укрінформ
Угруповання поміркованої сирійської опозиції погрожують визнати погоджене перемир'я "недійсним", якщо порушення умов режиму припинення вогню триватимуть.

Таку заяву представники кількох опозиційних до сирійського президента Башара Асада угруповань оприлюднили в суботу, 31 грудня, повідомляє DW.

За даними представників опозиції, у деяких регіонах країни сутички та удари з повітря тривали й упродовж 30 грудня, хоч цього дня вже мав настати режим припинення вогню.

"Тривалі порушення з боку режиму (Башара Асада. - Ред.) та бомбардування й спроби атакувати підконтрольні революційним фракціям райони позбавлять угоду будь-якої чинності", - цитує заяву агенція.

Раніше Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини повідомляв про сутички між урядовими військами та опозицією у провінціях Хама та Ідліб. Водночас офіційний Дамаск заявив, що загони, з якими велися бої, - ісламісти, на яких не поширюється припинення вогню. Натомість в опозиції вимагають, щоб уряд не обстрілював підконтрольні опозиційним силам райони, навіть попри наявність у них загонів ісламістів.

Як відомо, погоджене за посередництва Росії і Туреччини перемир'я не поширюється на терористичне угруповання "Ісламська держава", угруповання "Джебхат Фатх аш-Шам" (колишній "Фронт ан-Нусра", який пов'язують з "Аль-Каїдою") та близькі до них групи. Також режим припинення вогню не стосується курдських "Загонів народної самооборони" (YPG).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-