У Сирії дотримуються перемир'я – спостерігачі

У Сирії дотримуються перемир'я – спостерігачі

Укрінформ
Угода про загальнонаціональне припинення вогню в Сирії, досягнута за посередництва Росії і Туреччини, як виглядає, загалом дотримується на початку доби 30 грудня, за винятком повідомлень про поодинокі зіткнення.

Про це повідомила у п’ятницю базована у Великій Британії організація "Сирійська обсерваторія з прав людини", інформує Радіо Свобода.

За даними спостерігачів, на тлі загалом нічного затишшя "жорстокі зіткнення" були зафіксовані між повстанцями і урядовими військами в північно-східній провінції Хама.

"Невеликі групи повстанців і їх озброєні прихильники прагнуть зруйнувати перемир’я, тому що це покладе край їхній присутності", – сказав агенції AFP директор групи моніторингу Абдель Рахман.

Режим припинення вогню почав діяти у Сирії з опівночі 30 грудня. Перемир’я, яке вступило в силу, є першим з часу порушення оголошеного на тиждень припинення вогню у вересні.

Президент Росії Володимир Путін, який є ключовим союзником президента Сирії Башара Асада, оголосив, що сирійський уряд і його супротивники підписали угоду про загальнонаціональне припинення вогню разом з документом про заходи щодо виконання відповідної угоди.

Ця заява пролунала після того, як сирійські урядові війська взяли під повний контроль північне місто Алеппо, витіснивши повстанців, які займали східну частину міста з 2012 року.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-