У РФ планують дізнатись правду про катастрофу Ту-154 вже за місяць

У РФ планують дізнатись правду про катастрофу Ту-154 вже за місяць

Укрінформ
Розшифровку даних двох бортових самописців російського Ту-154, що розбився, планується завершити впродовж одного місяця. За словами фахівців, стан обох самописців хороший.

Про це повідомляє ТАСС, де проходить прес-конференція, приурочена роботі урядової комісії РФ з ліквідації наслідків катастрофи Ту-154.

«Для детального вивчення даних роботи літака і аналізу його роботи необхідно не менше 10 діб, щоб звести усі дані і зробити висновки - не менше 30 діб. Ми змогли зібрати велику групу професіоналів і експертів, за допомогою яких найближчим часом сподіваємося дізнатися про причину катастрофи", - сказав начальник Служби безпеки польотів авіації ЗС РФ Сергій Байнетов.

Комісія розглядає близько семи версій катастрофи Ту-154, пріоритетної немає, повідомили в Міноборони РФ, додавши, що версія теракту виключена. Стверджується, що слідів пожежі або вибуху на уламках літака і тілах пасажирів немає. Відзначається, що літак при ударі об водну поверхню і подальшому ударі об дно Чорного моря повністю зруйнувався. Лайнер впав в акваторії Чорного моря поблизу сочинського узбережжя.

Раніше в мережі з'явилося відео з веб-камери на пляжі "Вогник" в Адлері (передмістя Сочі - ред.) із спалахом у небі. Якщо цей спалах дійсно має відношення до Ту-154, що рухнув в морі, то це може означати, що катастрофа сталася в результаті вибуху на борту. А цю версію в РФ виключають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-