За світовим турне Санти стежать півсотні радіолокаційних станцій

За світовим турне Санти стежать півсотні радіолокаційних станцій

Укрінформ
Санта Клаус, який вирушив дарувати дітям подарунки на Різдво, відвідав Росію.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на Об'єднане командування повітряно-космічної оборони північноамериканського континенту (НОРАД), що традиційно відстежує його пересування.

За даними НОРАД, першими населеними пунктами, які відвідав Санта, стали національне эскимоське село в Чукотському АО Нове Чаплине і місто Білібіно, а також Єлізово в Камчатському краї. Потім він вирушив до Магадана і Петропавловська-Камчатського. Пізніше Санта залишить Росію, але до вечора суботи повернеться знову.

Санта Клауса супроводжують дев'ять оленів на чолі з оленятком Рудольфом, головним його помічником. Перед вильотом ельфи перевірили безпеку саней, Санта провів перекличку оленів і поцілував на прощання місіс Санту.

Санта подарував дітям у тих країнах, які він встиг відвідати, понад 300 мільйонів подарунків. Його переміщення НОРАД за традицією відслідковує вже 61-й рік поспіль. На його сайті можна стежити за тим, де зараз перебуває Санта Клаус.

Як уточнює "Ехо Москви", загалом за світовим турне Санти стежать півсотні радіолокаційних станцій, за польотом саней також спостерігають із допомогою супутників з інфрачервоними сенсорами, вони вловлюють випромінювання, що виходить від теплого носа Рудольфа — головного оленя в упряжці. Його червоний ніс світиться в тумані, освітлюючи дорогу чарівникові. Крім сайту Об'єднаного командування, переміщення Санти цьогоріч можна відслідковувати в соцмережах Instagram і Twitter.

Фото: ingimage/vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-