Після теракту в Берліні Меркель доручила вдосконалити безпекову політику

Після теракту в Берліні Меркель доручила вдосконалити безпекову політику

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель доручила на основі аналізу всіх аспектів справи Аніса Амрі, берлінського терориста, підготувати пропозиції щодо вдосконалення законодавства та політики у сфері безпеки та міграції.

Про це вона сказала в заяві у Берліні у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН, коментуючи новину про вбивство 24-річного ймовірного терориста в Мілані сьогодні вночі.

«Випадок Амрі ставить безліч запитань не тільки в аспекті його злочину, а усього періоду у липні 2015 року, коли він прибув у Німеччину.

Зараз ми ретельно перевірятимемо, які державні заходи необхідно вжити», - сказала Меркель

Вона попросила керівника МВС Томаса де Мезьєра спільно з Міністерством юстиції, відомством канцлера, керівниками федеральних земель і спецслужбами «проаналізувати всі аспекти випадку Амрі» і якомога швидше надати результати та підготувати пропозиції. «Якщо потрібні зміни в закони, щоб запобігти таким злочинам, ми в уряді це зробимо якнайшвидше», - пообіцяла його голова, яку в ці дні жорстко критикують за політику щодо біженців.

 Меркель повідомила, що говорила по телефону з президентом Тунісу і заявила йому про те, що число висланих з Німеччини громадян Тунісу має зростати, і наполягала на тому, що країна повинна приймати більше екстрадованих. Нагадаємо, що Амрі, громадянин Тунісу, мав був бути виселений із ФРН в цьому році, однак цього не вдалося зробити через відсутність у нього дійсних документів».

Канцлер також зазначила, що зі смертю підозрюваного слідство не закінчується. Цілодобово працюють слідчі з вивчення всіх фактів і не заспокояться, поки не з'ясують чи були у Амрі поплічники.

Вона висловила подяку поліції Італії та прем'єр-міністру Паоло Джентилоні, який зателефонував їй і поінформував про події минулої ночі.

«Ми  робитимемо все, що можливе в людських силах, щоб наша держава була сильною», - завершила свою промову Меркель. Протидією тероризму і ненависті вона назвала демократію і демократичні цінності, людяність.

Як повідомлялося, 19 грудня хура з польськими номерами в'їхала в натовп відвідувачів Різдвяного ярмарку у берлінському районі Курфюрстендам. На місці загинули 9 осіб, до ранку вівторка їх кількість досягла 12. У лікарні було доставлено 48 поранених.

У вчиненні теракту підозрювався тунісець Аніс Амрі. Сьогодні стало відомо, що цієї ночі він був убитий в Мілані, куди прибув, очевидно, з Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-