Теракт у Берліні: посол розповів про загиблого українця

Теракт у Берліні: посол розповів про загиблого українця

Укрінформ
Поліція Берліна підтвердила загибель у теракті 19 грудня громадянина України.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу в Німеччині посол України у ФРН Андрій Мельник.

«У п'ятницю отримали офіційне повідомлення поліції про те, що серед загиблих внаслідок теракту є, на жаль, і громадянин України», - повідомив дипломат.

Він висловив надію на те, що число жертв-українців не зросте. Справа в тому, що поки не завершено процес ідентифікації ще трьох тіл. «Ми не можемо впевнено говорити, що це остаточна цифра, але хочеться вірити, що більше наших громадян серед загиблих немає», - сказав Мельник.

На сьогодні йдеться про 44-річного українця, який протягом останніх близько 15 років проживав в Берліні. Він перебував на консульському обліку в Посольстві України. Рідні просили не робити його ім'я надбанням громадськості.

Мельник говорив по телефону з донькою загиблого, висловив співчуття і запевнив, що Посольство готове надати всю можливу допомогу сім'ї.

Напередодні посол побував на місці трагедії і зробив запис у книзі пам'яті.

Нагадаємо, що 19 грудня вантажівка наїхала на натовп на Різдвяному базарі в одному з центральних районів німецької столиці. Загинули 12 людей, ще 48 отримали поранення.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму короткому виступі в п'ятницю зазначила, що серед жертв теракту не тільки німці. Вона висловила солідарність закордонним друзям, які втратили рідних і сказала, що хоче, щоб вони знали, що Німеччина тужить за ними також.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-