Теракт у Берліні: нового підозрюваного оголосили в європейський розшук

Теракт у Берліні: нового підозрюваного оголосили в європейський розшук

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр підтвердив, що нового підозрюваного у справі про теракт у Берліні оголошено в загальноєвропейський розшук.

Про це він заявив журналістам у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Новий підозрюваний. Його шукають", - сказав міністр.

Розшук оголошено з опівночі, охоплює він не лише Німеччину, "а й усю Шенгенську зону, всю Європу", уточнив де Мезьєр.

При цьому він підкреслив, що "підозрюваний необов'язково означає злочинець", що необхідно постаратися уникнути помилки (у понеділок за годину після здійснення теракту вже було затримано підозрюваного, громадянина Пакистану, якого довелося відпустити за добу через відсутність доказів.)

Глава МВС запевнив, що робота йде на усіх напрямках, досліджуються усі докази. Поліція отримала вже понад 500 повідомлень, які, можливо, можуть бути корисними для слідства.

Де Мезьєр також зазначив, що упродовж кількох годин у ЗМІ з'явилося багато різної інформації, різних чуток. Він закликав почекати, поки Генпрокуратура зможе ретельно їх перевірити і підтвердити або спростувати і відкрито все розповісти громадськості.

Згідно з повідомленнями у пресі, в розшук оголошено 23-річного уродженця Тунісу, Аніса А. На підлозі кабіни хури, що задавила 12 осіб, було виявлено документи на ім'я Ахмада А. Це ім'я, а також ще кілька, Аніс використав за час перебування в ЄС. Він перебував у полі зору правоохоронців як потенційно "здатний до здійснення терактів" і такий, що має зв'язки з салафітами у землі Північний Рейн-Вестфалія. 

В середу президент ФРН Йоахім Гаук відвідав лікарню "Шаріте", де лікують важкопоранених.

А міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр разом з італійським колегою Паоло Джентілоні відвідали місце трагедії. Штайнмаєр заявив, що "дуже відрадно знати, що ми не одні у цьому болі, що ми можемо покластися на друзів у Європі та у світі".

Фото: spreepicture

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-