Берлін сумує за загиблими у теракті

Берлін сумує за загиблими у теракті

Фото
Укрінформ
Берлін сумує за 12 загиблими в результаті теракту на Різдвяному базарі на Брайтшадплатц.

На місці, де в понеділок о 8 вечора фура в'їхала в натовп туристів, у середу побувала кореспондент Укрінформу.

Торгові точки базару з ранку закриті. Ділянка, де фура 50-80 метрів давила людей, оточена. Перекрито рух на прилеглій ділянці автодороги.

У багатьох місцях утворилися місця поминів, куди люди несуть квіти, записки, свічки. До меморіальної церкви кайзера Вільгельма, як раз навпроти якої був здійснений теракт, а напередодні пройшов молебень за участю керівників ФРН, цілий підрозділ поліції прийшов вшанувати пам'ять жертв.

Спонтанний хор з берлінців і біженців співають "We are the world". У самій церкві стоїть черга тих, хто хоче залишити пам'ятний запис у скорботній книзі.

Поліція оголосила по всій країні розшук 23-річного тунісця. Якогось Аніса А. підозрюють у тому, що саме він сидів за кермом фури. До такого висновку слідчі прийшли після виявлення в кабіні документа, що посвідчує особу на ім'я Ахмада А.

Цей чоловік, який навесні цього року отримав статус біженця, як виявляється, щонайменше чотири рази змінював свої персональні дані та перебував у полі зору правоохоронців як потенційно "здатний до скоєння терактів" і має зв'язки з салафітами в землі Північна Рейн-Вестфалія. Фото підозрюваного показують по телебаченню та попереджають, що він може бути озброєний.

Фура з польськими номерами була викрадена приблизно о 15.45. GPS-дані наводять на думку, що хтось намагався кілька разів завести мотор і "ніби вчився керувати автомобілем", - розповів власник фури. Незрозуміло, що відбувалося в наступні 4 години. Водій-поляк був застрелений в голову, як показав аналіз, в момент здійснення теракту. В кабіні виявлені сліди боротьби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-