ІДІЛ оприлюднила заяву щодо теракту в Берліні

ІДІЛ оприлюднила заяву щодо теракту в Берліні

Укрінформ
Відповідальність за здійснений у Берліні в понеділок теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє SPIEGEL.

«Так звана бойова організація «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт на Різдвяному базарі в Берліні, жертвами якого стали 12 осіб, десятки були поранені», - йдеться в повідомленні.

Відповідну заяву у вівторок зробив підконтрольний ІД глашатай, “інформаційне агентство “Амак".

У ньому стверджується, що напад на християнський ринок в Берліні був спрямований проти «громадян коаліції Хрестоносців». Того, хто його виконав, вони назвали «солдатом Ісламської держави».

Втім, у заяві не вказується жодної інформації щодо особи, яка вчинила теракт, тому німецькі власті не прийняли цю заяву як таку, що однозначно відповідає дійсності і перевіряють її справжність, хоч метод атаки схожий на ІДІЛ. Спецслужби припускають, що теракт не координувався з Іраку або Сирії і став відповіддю на заклик джихадистів здійснювати атаки на країни-учасниці антитерористичної коаліції.

Тим часом, вина затриманого за гарячими слідами 23-річного громадянина Пакистану, якого підозрювали в тому, що він перебував за кермом фури-вбивці, так поки і не доведена, він відпущений.

Глава МВС Томас де Мезьєр змушений був визнати, що «не можна виключати, що злочинець перебуває в бігах» і до того ж озброєний. Не відомо слідчим також і те, чи діяв виконавець самостійно, або ж у нього були спільники. Загроза повторних терактів у країні залишається високою.

Зараз генпрокуратура у пошуках доказів ретельно обстежує фуру з польськими номерами, на якій і був здійснений наїзд на людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-