Відставка уряду Болгарії: новий президент бачить три варіанти розвитку

Відставка уряду Болгарії: новий президент бачить три варіанти розвитку

Укрінформ
Обраний президент Болгарії Румен Радев вважає нераціональним прагнення ряду політиків сформувати уряд під керівництвом колишнього прем'єр-міністра Бойко Борисова.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У Борисова не було ніяких підстав для відставки. Тенденція створити новий Кабінет міністрів, який би знову очолив Бойко Борисов, мимоволі наштовхує на питання: а навіщо потрібний був увесь цей цирк з відставкою?» - заявив Радев.

На його думку, в ситуації, що склалася, є тільки три варіанти розвитку подій: уряд у відставці продовжує виконувати свої обов'язки до вступу нового президента на посаду (до 22 січня 2017 року), обраний президент призначає службовий уряд, або перепризначує в якості службового уряду кабінет міністрів у відставці.

Нагадаємо, уряд Болгарії під керівництвом Бойко Борисова подав у відставку після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата генерал-майора у відставці Румена Радева.

Правляча партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і Болгарська соціалістична партія відмовилися брати участь у формуванні нового уряду, наполягаючи на проведенні дострокових парламентських виборів.

Представники Реформаторського блоку, що погодилися приступити до формування уряду, заявили, що він може бути створене лише за участю партії ГЄРБ, а очолити новий уряд повинен Бойко Борисов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-