Навчання Common Challenge-2016 показали готовність ЛитПолУкрБригу - Мацеревич

Навчання Common Challenge-2016 показали готовність ЛитПолУкрБригу - Мацеревич

Укрінформ
Командно-штабні навчання Common Challenge-2016 спільної литовсько-польсько-української бригади на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства показали високу готовність армії трьох країн.

Про це на полігоні у присутності міністра оборони Литви Раймондаса Каробліса та заступника міністра оборони України Ігоря Долгова заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує польське оборонне відомство.

“Ми провели навчання щодо сертифікації литовсько-польсько-української бригади. Ці навчання завершують процес підготовки досягнення бойової готовності цієї бригади, яка є не тільки символом, але і реальною силою об’єднаних трьох народів – литовського, українського і польського”,- заявив Мацеревич.

Він наголосив, що навчання показали “абсолютну готовність і підготовку наших збройних сил”, а співпраця польського, українського та литовського народів “повертається на міжнародну арену”.

Водночас, Долгов наголосив, що рішення про створення бригади прийнято декілька років тому, але лише зараз, в умовах російської агресії проти України, це питання стало особливо важливим для України.

“Ми зіткнулися зі справжньою загрозою і зрозуміли, що справжніх друзів маємо в кількох країнах, які підтримують Україну від початку конфлікту”, - заявив Долгов.

Нагадаємо: до п’ятниці на полігоні Нова Демба тривають сертифікаційні командно-штабні навчання Common Challenge-2016. Міжнародна сертифікаційна комісія, до складу якої входять військовослужбовці США, Польщі, Литви та України, згідно з стандартами НАТО перевіряє готовність командування багатонаціональної бригади до виконання широкого спектру миротворчих операцій.

За результатами участі в маневрах командування ЛитПолУкрБригу має набути операційних спроможностей, щоб виконувати місії та операції згідно з мандатом ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-