Могеріні припустила можливість об’єднання ЄС та Росії проти Трампа

Могеріні припустила можливість об’єднання ЄС та Росії проти Трампа

Укрінформ
Європейський Союз готовий до нових угод з командою новообраного президента США Дональда Трампа, однак не виключає, що в окремих випадках можливе об’єднання з РФ з метою протистояння рішенням американської адміністрації.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal.

"Ми готові до взаємодії, заснованої на аналізі того, де наші інтереси збігаються. Гадаю, що у переліку глобальних і регіональних конфліктів і викликів ми знайдемо багато таких, де наші інтереси розходяться, або таких, де ми могли б виробити спільний підхід", - сказала вона.

Водночас Могеріні припустила можливість ситуацій, коли ЄС міг би об’єднатися з Росією у разі негативних кроків адміністрації Трампа.

"Можна знайти питання, в яких я не здивуюся побачити європейців і росіян по один бік", - зазначила вона.

Глава європейської дипломатії, зокрема, вважає, що спільні інтереси у ЄС і РФ можуть бути насамперед у питанні дотримання домовленостей з ядерної угоди з Іраном, порушити які, можливо, захоче Трамп після офіційного вступу на посаду.

За її словами, такі дії американського лідера можуть викликати невдоволення Росії, оскільки президент РФ Володимир Путін доклав зусиль для того, щоб угода відбулася.

При цьому, зазначила Могеріні, Іран може бути не єдиним питанням, у якому можлива взаємодія РФ і ЄС.

На сьогодні ця перспектива здається віддаленою, пише видання. Могеріні підтвердила, що ЄС має намір розширити санкції щодо Росії протягом наступних шести місяців через Україну. Це рішення буде введено найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-