Анкара закликає негайно припинити вогонь у Сирії

Анкара закликає негайно припинити вогонь у Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у п’ятницю закликав до негайного припинення вогню в Сирії, описавши ситуацію в Алеппо, як критичну і наголосивши, що президент Башар аль-Асад не може керувати країною.

Про це повідомляє Reuters.

"Відповідаючи на запитання про Асада, Чавушоглу заявив, що не можна заперечувати того, що сирійський лідер несе відповідальність за 600 000 смертей, і правитель з такою біографією не повинен керувати країною", - йдеться у повідомленні.

Чавушоглу відзначив, що Туреччина провела переговори з союзниками Асада Росією та Іраном, а також із Сирією і Ліваном стосовно розв’язання сирійського конфлікту.

Як нагадує агентство, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та президент Росії Володимир Путін минулого тижня не менше трьох разів обговорювали ситуацію в Сирії, а глава МЗС Росії Сергій Лавров зустрівся зі своїм турецьким колегою стосовно сирійського питання в четвер.

Чавушоглу сказав після цієї зустрічі, що Москва погодилася на необхідність припинення бойових дій та надання допомоги в Алеппо, однак між сторонами конфлікту в Сирії залишаються глибокі розбіжності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-