Канада вимагає засідання Генасамблеї ООН для обговорення ситуації у Сирії

Канада вимагає засідання Генасамблеї ООН для обговорення ситуації у Сирії

Укрінформ
Генасамблея ООН має провести екстрене засідання та вжити негайних кроків для припинення кровопролиття у Сирії.

На цьому наполягає міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми звертаємося до президента Генеральної асамблеї ООН із закликом негайно провести формальну пленарну зустріч та заявити про необхідність вжиття заходів у Сирії. Ми впевнені, що Генасамблея може відгравати важливу роль у переконанні сторін конфлікту у Сирії припинити вогонь», - заявив Діон.

Він наголосив, що жертви війни у Сирії потребують негайних дій міжнародної спільноти.

«Вони заслуговують на припинення насилля, зупинку невибіркових вбивств та розблокування гуманітарної допомоги. Сторонам конфлікту, режиму Асада та його прибічникам ми хочемо сказати одне: ця страхітлива криза не може далі тривати», - сказав дипломат.

Міністр додав, що Канада продовжуватиме наполягати на єдності міжнародної спільноти у намаганнях припинити кровопролиття у Сирії.

«Канада продовжуватиме згуртовувати міжнародну спільноту на підтримку припинення обстрілів та облог, повної поваги до міжнародного гуманітарного права та прав людини, а також до відновлення безперешкодного гуманітарного доступу», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Нагадаємо: 20 жовтня Канада разом із 71 іншими членами ООН домоглася проведення неформальної сесії Генасамблеї ООН, на якій обговорювалася ситуація в Сирії. За підсумками тієї зустрічі держави-учасники також закликали до припинення обстрілів цивільних та надання безперешкодного гуманітарного доступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-