Австралія та Британія розпочали переговори щодо ЗВТ

Австралія та Британія розпочали переговори щодо ЗВТ

Укрінформ
У столиці Австралії Канберрі відбулося перше засідання Робочої групи Австралія-Велика Британія з питань торгівлі, під час якого міністр Австралії з питань торгівлі, туризму та інвестицій Стівен Сіобо та міністр з питань торгівлі та інвестицій Великої Британії Лорд Прайз обговорили наслідки Брекзіту для обох країн, пріоритети робочої групи та загальні параметри майбутньої амбітної угоди про вільну торгівлю між Австралією та Великою Британією, важливість укладення якої стала очевидною після виходу останньої з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба міністерства з питань торгівлі, туризму та інвестицій Австралії.

«Бізнес-спільноти Австралії і Великої Британії розділяють прагнення урядів побудувати позитивний і перспективний характер відносин, який максимізує можливості для розширення торгівлі та інвестицій, що сприятимуть зростанню і створенню робочих місць.

У нас міцна платформа для укладення угоди: Великої Британія є другою країною за обсягом іноземних інвестицій Австралії, а також потужним торговельним партнером. У той час, коли перспективи глобального зростання є невизначеними, ми можемо скористатися можливістю закласти найміцніший фундамент наших майбутніх економічних відносин», - сказав Сіобо.

У свою чергу британський міністр наголосив на спільності підходів країн до лібералізації глобальної торгівлі. Він запевнив, що Британія продовжить роботу з партнерами над «відстоюванням глобальних переваг відкритих ринків і вільної торгівлі».

Засідання Робочої групи Австралія-Великобританія з питань торгівлі відбувається незадовго до запланованого на 2017 рік візиту до Австралії міністра міжнародної торгівлі Великобританії Ліама Фокса. У ході засідання сторони підтвердили наміри активізувати і без того міцні торговельні відносини, а також обговорили напрямки торговельної співпраці, що становлять взаємний інтерес, у тому числі співробітництво в межах G20 і Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), окремі процеси, що тривають в межах СОТ та просування на шляху до укладення Угоди про вільну торгівлю між Австралією та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-