Лідер канадської опозиції приєдналася до вшанування жертв Голодомору

Лідер канадської опозиції приєдналася до вшанування жертв Голодомору

Укрінформ
Голодомор став одним із найжахливіших злочинів у історії людства та служить нагадуванням про важливість відстоювання основоположних прав і свобод людини.

Про це заявила тимчасова глава Консервативної партії Канади та лідер офіційної парламентської опозиції Рона Амброз із нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів, передає кореспондент Укрінформу.

«Український голод, спровокований комуністичним режимом Йосипа Сталіна, залишається одним із найстрахітливіших злочинів проти людяності за всю історію. Сьогоднішній день служить нагадуванням важливості дотримання зобов'язань нашої держави захищати та пропагувати свободу, демократію та основоположні людські права», - сказала Амброз.

Вона зазначила, що сьогодні канадці по всій країні вшановують жертв Голодомору та відзначають їх відвагу. «Пам'ять про них повинна залишатися вічною»,- наголосила депутат.

Амброз додала, що протягом кількох поколінь українські канадці відіграють важливу роль у становленні та розвитку Канади. «Як канадка українського походження, я дуже пишаюся цією спадщиною, як і мої колеги по партії», - підкреслила опозиціонерка.

За її словами, Консервативна партія Канади «продовжуватиме непохитну підтримку українців».

Нагадаємо: Канада стала першою Західною державою, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році.

За оцінками Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України демографічні втрати України внаслідок Голодомору в 1932—1933 роках становлять близько 4,5 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-