Коаліція поцілила у ракетні установки та нафтові підприємства ІДІЛ

Коаліція поцілила у ракетні установки та нафтові підприємства ІДІЛ

Укрінформ
Коаліційні сили, що діють на чолі зі США в Сирії та Іраку проти ІДІЛ, впродовж минулої доби завдали 17 ударів по екстремістах, знизивши ракетні установки та завдавши удару по нафтовидобувному підприємству терористів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У районі населеного пункту Танф ударом знищено дві ракети і ракетно-пускову установку ІДІЛ", - зауважили в американському військовому відомстві.

Крім того, повідомляється про завдання серйозних збитків незаконному нафтовому бізнесу, який екстремісти ІД та продовжують використовувати з метою збагачення та фінансування власних операцій.

Як повідомили в Пентагоні, поруч з містом Абу-Камаль "двома ударами ліквідовано одну нафтову свердловину та обладнання для видобування". Крім того, в районі міста Дейр-ез-Зор завдано два удари, що знищили "дві свердловини та дві автоцистерни для перевезення нафтопродуктів".

Загалом, у Сирії за минулу добу здійснено 12 ударів авіацією та реактивною артилерією, у тому числі в районах міст Ракка, Айн Іса і Манбідж.

Водночас, операції проти осередків угруповання "Ісламська держава" проводились і на території Іраку. Зокрема, удари завдавалися по позиціях терористів неподалік населених пунктів Асад, Мосул, Рава і Таль Афар. При цьому повідомляється про знищення та ураження трьох підрозділів тактичного рівня, двох вогневих позицій та артилерійських систем, чотирьох транспортних засобів, у тому числі начинених вибухівкою, складу зі зброєю, а також інфраструктури для виготовлення вибухових пристроїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-