Путін пригрозив НАТО ударами по об'єктах,

Путін пригрозив НАТО ударами по об'єктах, "які загрожують Росії"

Укрінформ
Росія "вживатиме контрзаходів та ставитиме під удар ракетних систем" об'єкти НАТО, які, на думку РФ, будуть їй загрожувати.

Про це Президент РФ Володимир Путін заявив під час інтерв'ю для фільму Олівера Стоуна "Україна в огні", пише ТАСС.

За його словами, у нього "складається відчуття, що в НАТО для підтримки країн-членів у "покорі" і для дисципліни створюється образ зовнішнього ворога". 

Також він пояснив, чому Росія "гостро реагує на розширення НАТО".

"Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються (рішення в НАТО, - ред.) Коли країна стає членом НАТО, їй вже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни-лідера НАТО, як США, і там легко може з'явитися все, що завгодно - і система ПРО, і нові бази, і, якщо буде потрібно, - нові ударні комплекси", - заявив Путін.

За його словами, РФ у цьому випадку "має вживати контрзаходів, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати".

"Ситуація напружує. Ми розуміємо, що світ змінився. Неможливо все тримати у замороженому стані часів холодної війни. Потрібно дивитися у майбутнє", - сказав Путін.

При цьому лідер РФ традиційно випустив з уваги причини, згідно яких східні країни-учасники альянсу самі ось уже третій рік поспіль просять НАТО посилити їх оборону. Самі ж ці причини прості - анексія Криму та агресія РФ на Донбасі, з яких почалась нова холодна війна у Европі.

Як раніше повідомляло агентство, США назвали стан відносин з Росією критичним.

Фото: прес-служба адміністрації Президента РФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-