Держдеп відреагував на розміщення російських

Держдеп відреагував на розміщення російських "Іскандерів" під Калінінградом

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає розгортання Росією ракет "Іскандер", а також С-400 в Калінінградській області дестабілізуючим фактором для безпеки Європи та закликав Москву утриматися він таких дій.

На цьому наголосив у понеділок під час щоденного брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що Росія має право проводити бойову підготовку своїх звичайних ядерних сил на власній території. Розгортання ракет "Іскандер" та С-400 в Калінінградській області дестабілізує європейську безпеку", - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Він нагадав, що Росія погрожувала перемістити ракети "Іскандер" до Калінінграда впродовж останніх десяти років у відповідь на різні події в Європі, жодна з яких не вимагала такої військової відповіді.

"Ми також закликаємо Росію утримуватися від дій, які не відповідають забезпеченню стабільності й безпеки в євроатлантичному регіоні", - наголосив Кірбі.

Нагадаємо: Калінінградська область Російської Федерації вважається ексклавом, оскільки не має сухопутного кордону з основною територією країни. Область розташована в Центральній Європі та межує на півдні з Республікою Польща, на півночі та сході - з Литвою.

Фото: inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-