США назвали стан відносин з Росією критичним

США назвали стан відносин з Росією критичним

Укрінформ
З урахуванням взаємодії по деяких міжнародних питаннях та відмінності в поглядах на різні ситуації, в тому числі по Україні, у Вашингтоні вважають нинішній стан двосторонніх відносин з Росією критичним.

Про це заявив під час брифінгу в понеділок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Відносини з Росією залишаються критичними і в деяких випадках – дуже й дуже складним завданням", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що по окремих питаннях США і Росія мали змогу досягти спільних підходів та працювати разом. Це стосується, зокрема, ядерної угоди з Іраном. Впродовж останнього року американська сторона також мала надію, що й Сирія може стати одним із таких питань.

Водночас Кірбі підкреслив, що суттєва відмінність у поглядах зберігається по відношенню до України, оскільки США ніколи не визнають анексію Криму. Крім того, представник Держдепу нагадав про серйозний виклик у кіберпросторі з боку Росії, з яким довелося зіштовхнутися Сполученим Штатам.

"Ое дуже складні відносини", - підкреслив Кірбі, додавши, що поки не знає, як на все це дивитиметься наступна адміністрація Сполучених Штатів.

"Це їм вирішувати", - зазначив офіційний представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-